Aplicatii - Analizorul NIR DA 7250

Caracteristicile analizorului NIR DA 7250 il optimizeaza pentru o larga gama de aplicatii. Cereale, peleti, creme, pulberi, lichide - toate pot fi analizate in doar 6 secunde.

Iata cateva exemple de aplicatii ale analizorului NIR multiparamentru DA 7250:

Carne si mezeluri

Pentru industria carnii exista modelul SD –sanitary design

Indiferent dacă sunteti producator de  cârnați, carne , mezeluri  sau orice alt produs, modelul DA 7250 SD vă va ajuta să vă apropiați de obiectivele de producție. Este aprobat de AUS-MEAT și respectă cele mai înalte standarde.

Carcasa din oțel inoxidabil facilitează curățarea, iar certificarea IP65 împotriva apei înseamnă că poate fi plasată aproape oriunde. Utilizați-l acolo unde aveți nevoie!

Analiza de 6 secunde a conținutului de grăsime, umiditate / substanță uscată, proteine, colagen și sare vă oferă rezultatele rapide de care aveți nevoie pentru a îmbunătăți eficiența.

Analiza în cupele de unică folosință înseamnă că nu este nevoie de curățare între eșantioane, de eliberarea timpului pentru operatori și de eliminarea unei surse frecvente de eroare.

Este ușor de utilizat și este adesea folosit de operatorii instalațiilor langa linia de productie.

Versatilitatea lui vă permite să analizați nu numai carne tocata sau pasta , ci și bucăți de carne, pulberi, lichide și multe altele.

Produse lactate

Analiza branzei, untului, smantanei, laptelui si pulberilor fara prepararea prealabila a probei si fara curatare a aparatului intre doua analize. Cu ajutorul tavitelor de proba de unica folosinta, proba se analizeaza si apoi se arunca, urmand proba urmatoare. Astfel, timpul si usurinta de lucru cu analizorul multiparametru NIR DA 7250 sunt de neegalat. In plus, precizia instrumentului permite ajustarea productiei la tolerante foarte inguste.

Furaje

Utilizati analizorul multiparametru NIR DA 7250 pentru a analiza ingrediente, probe intermediare din fluxul procesului precum si furajele finite la parametrii umiditate, proteina, grasime, amidon, energie, fibre, aminoacizi - toate fara a macina proba.

 • Verificarea materiei prime la specificatiile cerute
 • Aflarea valorilor nutritive si imbunatatirea retetei
 • Optimizarea grasimii, proteinei si umiditatii in proces si economisirea banilor

Alte produse alimentare; tutun

Modul unic de prezentare a probei spre citire si rapiditatea analizei ofera posibilitati practic nelimitate de aanaliza. Snack-uri, produse din cartofi, cereale pentru micul dejun, biscuiti si chiar si produse din tutun sunt doar cateva exemple unde abilitatile instrumentului de analiza rapida NIR DA 7250 aduc mari beneficii utilizatorilor.

Procesarea semintelor oleaginoase

Cu analizorul rapid NIR DA 7250 se pot analiza umiditatea, uleiul, acizii grasi, proteina si alti parametri in semintele oleaginoase, srot si ulei. Nu este necesara macinarea prealabila a probei, nici macar in cazul semintelor de floarea soarelui. 

 • Analiza semintelor la receptie si plata la parametri masurati corect
 • Analiza srotului pentru a optimiza extractia, uscarea si mixarea
 • Determinarea FFA (acizilor grasi volatili), a fosforului si a altor parametri in ulei

Mori de grau

Aparatul multiparametru NIR DA 7250 NIR ofera posibilitatea analizarii graului si fainii la parametrii umiditatea, proteina, cenusa etc. Ofera acuratete de top intr-o carcasa robusta protejata IP 65. Plasat oriunde in moara, instrumentul DA 7250 ofera rezultate imediate.

 • Analiza graului la receptie si la conditionare
 • Optimizarea continutului de cenusa prin analize rapide si precise
 • Analiza produselor secundare ca tarata sau irimic

Producerea de hrana pentru animale de companie

Indiferent daca hrana pentru animale este uscata sau umeda, cu instrumentul rapid multiparametru NIR DA 7250 se pot analiza atat materia prima cat si produsul finit la umiditate, proteina, grasime etc.. Proba nu trebuie pregatita sau se pregateste doar foarte putin; intre masuratori se curata talerul de proba.

 • Analiza valorii nutritive a ingredientelor
 • Optimizarea productiei
 • Verificarea calitatii produsului finit

Cultivarea semintelor

Precizia si rapiditatea analizelor aparatului multiparametru NIR DA 7250 il fac ideal pentru companii cultivatoare de seminte si institute pentru imbunatatirea soiurilor. Se pot analiza orice tip de cereale sau oleaginoase la parametrii standard umiditate, proteina si continut de ulei, precum si analize speciale ca profilul de acizi grasi sau nivelul de aminoacizi. Mii de probe pot fi analizate in timp scurt iar cantitatea de proba este si ea flexibila - de la cateva boabe pana la 500 ml. Multe dintre companiile de productie seminte si institute de ameliorare a soiurilor din lumea intreaga utilizeaza analizorul multiparametru NIR DA 7250.

Productia de etanol

Multi producatori de etanol au fost in masura sa mareasca productivitatea si sa scada costurile cu ajutorul analizorului rapid multiparametru NIR DA 7250. Materie prima, probe fermentate si produse colaterale pot fi analizate in numai cateva secunde. In loc de a astepta o jumatate de ora dupa rezultatele HPLC, se pot obtine rezultate instant cu DA 7250.

Productia de amidon

Modul flexibil de prezentare a probei faciliteaza analiza atat a materiei prime cat si a tuturor produselor intermediare precum si a celor finite cu ajutorul instrumentului de analiza rapida multiparametru NIR DA 7250. Granule, namoluri, lichide si pulberi - toate pot fi analizate usor cu DA 7250.