Termeni și condiții de utilizare

Termeni si conditii

I. Date despre compania care detine site-ul si opereaza magazinul online

Magazinul online gazduit de site-ul www.sartorom.ro este detinut de catre SC SARTOROM IMPEX SRL, cu sediul in Bucuresti, Sos. Bucuresti-Magurele, nr. 232,Sector 5, CUI 37852; inregistrat la Registrul Comertului sub nr. J40/15959/91, denumita in continuare Compania

Magazinul online este operat in conformitate cu prezentul regulament, care cuprinde detaliat termenii si conditiile de operare care se completeaza cu reglementarile legale aplicabile.

II. Definitii

Vizitator: orice persoana juridica care navigheaza pe site-ul online al magazinului, indiferent ca isi creeaza sau nu cont si nu este considerat Client in sensul prezentului regulament

Client: persoana juridica care detine un cont pe site-ul magazinului si efectueaza o Comanda, devenind astfel parte a contractului de vanzare-cumparare incheiat in forma electronica si care are ca obiect produse achizitionate de pe site-ul online al magazinului

Utilizator: cuprinde atat persoanele care au caliatea de vizitator cat si pe cea de client

Contul: contine date cu caracter personal ale Utilizatorilor, incluzand, dar fara a se limita la:nume, prenume, adresa valida de e-mail, nr de telefon, adresa de domiciliu/resedinta, cont bancar, parola cont.La crearea Contului, Utilizatorul isi exprima consimtamantul in vederea prelucrarii datelor sale cu caracter personal in conformitate cu termenii si conditiile prezentului document

Comanda: reprezinta intentia ferma si irevocabila a Clientului de a cumpara produsele selectate

Contractul de vanzare-Cumparare in format electronic: reprezinta contractul incheiat la distanta intre Companie si Client, avand ca obiect produsele selectate in Comanda si confirmate ulterior in orice modalitate de catre Companie pentru disponibilitatea produselor si pretul aplicabil acestora indicat pe Site si confirmat ulterior prin e-mail de catre Companie, platit de catre Client conform specificatiilor din Termeni si Conditii

Datele clientului: Inseamna orice date cu caracter personal, precum nume, prenume, adresa, telefon,CNP, date carte de identitate, adresa de e-mail pe care Compania le stocheaza in vederea achizitionarii produselor, in conformitate cu prezentul regulament.

Consimtamantul: reprezinta manifestarea de vointa a Utilizatorului, exprimata in mod voluntar, in sensul acceptarii tuturor termenilor si conditiilor prezentului document inclusiv in ceea ce priveste prelucrarea datelor sale

Newsletter: Reprezinta un mijloc de informare, transmis periodic Utilizatorului de catre Companie prin mijloace electronice (e-mail, sms, etc.), cu privire la produsele sau promotiile companiei dintr-o anumita perioada, in masura in care utilizatorul opteaza pentru acest serviciu in mod expres, fara a contine vreun angajament al companiei fata de client.

III. Prevederi generale

1 .Prezentul regulament defineste detaliat Termenii si Conditiile in care Clientul poate achizitiona produse prin intermediul site-ului www.sartorom.ro.Compania isi rezerva dreptul de a modifica si a actualiza unilateral termenii  si conditiile prezentului regulament, chiar si in lipsa unui acord ori a unei notificari prealabile a Clientului.

2. Navigarea pe acest site si utilizarea serviciilor magazinului online implica Consimtamantul dat din partea Utilizatorului. Consimtamantul se considera exprimat in momentul in care Utilizatorul declara ca a citit in intregime prezentul document, ca a inteles pe deplin si este de acord cu semnificatia si continutul termenilor si conditiilor prezentului document.

3. Accesand pagina Termeni si conditii puteti citi intotdeauna cea mai recenta versiune a acestor prevederi

4. Sectiunea de contact va cuprinde datele de contact ale Companiei, cu care utilizatorul va putea lua legatura in masura in care are orice fel de nelamurire, solicitare, intrebare in legatura cu termenii si conditiile din prezentul document.

IV. Notiuni generale referitoare la produse, imagini si promotii

Informatiile, respectiv imaginile/pozele produselor au caracter informativ, iar produsele livrate pot diferi de imaginile de pe site din punct de veere a culorii sau a nuantei.

Promotiile/ofertele prezentate pe SITE sunt valabile in limita stocului disponibil.Promotiile sunt valabile pe perioade limitate de timp, aceste perioade fiind de regula mentionate.In cazul in care nu se mentioneaza o perioada de timp, acestea sunt valabile in limitele stocurilor disponibile.Prezenta produselor pe site NU garanteaza existenta lor in stoc.Consultantii nostri vor confirma disponibilitata pentru fiecare produs in parte

SC SARTOROM IMPEX SRL isi rezerva dreptul sa completeze si sa modifice orice informatie de pe site.

V. Continut. Proprietate intelectuala

Tot continutul, incluzand, dar nelimitandu-se la imagini statice, imagini dinamice, imagini grafice, continut text si/sau continut multimedia prezentate pe site sunt proprietatea intelectala exclusiva a SC SARTOROM IMPEX SRL sau al partenerilor.

Utilizatorului ii este interzisa copierea, publicarea, reproducerea, alterarea ori utilizarea continutului site-ului www.sartorom.ro fara existenta unui acord prealabil acordat in scris de catre Companie. In caz de incalcare a acestei obligatii, Utilizatorul raspunde, in mod direct, fata de Companie, pentru orice prejudiciu rezultat ca urmare a incalcarii prezentelor prevederi. Pentru orice reclamatii referitoare la drepturile de autor si folosirea incorecta a informatiilor va rugam sa ne contactati la info@sartorom.ro

Membrul sau Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile de mai sus.

Orice incalcare a dreptului de autor poate fi sesizata la adresa de e-mail info@sartorom.ro

VI. Momentul incheierii contractului de vanzare. Transferul proprietatii si a riscurilor contractului

Contractul de vanzare-cumparare se considera incheiat in momentul in care Clientul primeste prin e-mail si/sau SMS confirmarea Comenzii din partea Companiei.

Transferul dreptului de proprietate asupra produselor achizitionate si riscul contractual se transmite Clientului de la momentul livrarii produselor, sub conditia platii integrale a produselor comandate si a textelor de livrare

VII. Politica de vanzare online a companiei

SC SARTOROM IMPEX SRL poate publia pe site informatii depre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre aceasta, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

Produsele si/sau serviciile achizitionate prin intermediul serviciului online sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.

SC SARTOROM IMPEX SRL poate limita capacitatea de achizitionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor Clienti.

VIII. Plasarea comenzilor

Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe site.

Prin finalizarea comenzii, Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare sunt corecte, complete si adecvate la data plasarii comenzii.

Prin finalizarea comenzii, Clientul consimte ca SC SARTOROM IMPEX SRL poate sa il contacteze in urmatoarele scopuri/situatii:

 Neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul platii cu card bancar

 Invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de catre SC SARTOROM IMPEX SRL, in cazul platii cu card bancar

 Validarea disponibilitatii produselor si a cantitatilor achizitionate de Client

 Validarea de catre Client a contravalorii comenzii effectuate si incluzand in functie de situatie si alte servicii cu valoare adaugata ( ex.transport etc.)

 Stabilirea de comun acord a detaliilor de livrare a produselor

SC. SARTOROM IMPEX SRL poate denunta automat comanda efectuata de catre Client, fara nici o obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele cazuri:

• neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul platii online

• invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri, in cazul platii online

• datele furnizate de catre Client, pe site sunt incomplete sau incorecte

• activitatea Clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura

• o comanda confirmata de catre client si de catre SC SARTOROM IMPEX SRL devine Contract la Distanta, cf. O.G 130/2000 art.2, actualizata.

IX. Plata

SC SARTOROM IMPEX SRL va pune la dispozitie urmatoarele modalitati de plata, valabile numai pentru plata integrala:

1.Plata online cu cardul

Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al companiei dvs., in conditii de siguranta deplina!

Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA ( Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusive Maestro, daca au cod CVV2/CVC2)

Indiferent de valuta pe care o aveti in cont, tranzactiile se fac in lei, la cursul de schimb al bancii dumneavoastra.

Procesarea datelor de card se face in mod excluiv prin intermediul platformei www.sartorom.ro

SC SARTOROM IMPEX SRL nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastra.

Intrucat unele Produse de pe Site pot fi afisate din eroare sau eroare de pret mic, cu un pret ce poate fi considerat in mod derizoriu, SC SARTOROM IMPEX SRL are dreptul sa anuleze eventuale comenzi lansate cu acele produse, obigandu-se sa restituie Clientului, dupa caz, orice sume platite pana la acel moment, cu consecinta restituirii intregii sume platite de Cumparator in considerarea Comenzilor anulate.

Toate tarifele aferente produselor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) nu includ TVA.

SC SARTOROM IMPEX SRL isi rezerva dreptul de a modifica pretul produselor/serviciilor fara o instiintare prealabila.

Tarifele afisate pe site taiate de o linie semnifica pretul de lista, iar pretul netaiat este pretul pe care trebuie sa il plateasca Clientul pentru achizitionarea produselor, in cazul in care sunt produse in promotie.Astfel, se evidentiaza promotia pe fiecare produs, repreentand pretul initial (taiat), respectiv pretul de promotie (de plata).

Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in moneda in care a fost achizitionat produsul folosind informatiile furnizate de Client in formularul destinat. SC SARTOROM IMPEX SRL nu raspunde de corectitudinea informatiilor furnizate de Client pentru factura.

La livrare, produsul (produsele) va fi insotit de urmatoarele documente: factura fiscala, certificate de conformitate, garantie, etc.

In cazul platilor online SC SARTOROM IMPEX SRL nu este/ nu poate fi facuta responsabila pentru nici un alt cost suplimentar suportat de client, incluzand dar nelimitandu-se la taxele de curierat, taxele vamale, comisioane de conversie valutara applicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere acestuia difera de RON, precum si in cazul tarifelor pentru kilometri suplimentari parcursi de firma de curierat pana la destinatie (in cazul localitatilor izolate, care nu se afla in aria de acoperire a firmei care presteaza serviciile de transport in cauza). Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai clientul.

In cazul in care CLIENTUL intarzie din vina sa plata produselor, termenul de livrare asumat de SC SARTOROM IMPEX SRL se decaleaza cu numarul de zile pana la efectuarea platii

X. Livrarea produselor

Transport

1. Livrarile se vor efectua in medie in 3 zile de la plasarea comenzii ( pentru produsele aflate pe stoc) si 15-60 zile calendaristice pentru produsele care nu se afla pe stoc si sunt aduse special pentru clientul care a facut comanda, fara a depasi termenul de 120 zile. In cazul in care produsul nu poate fi livrat, SC SARTOROM IMPEX SRL, se oblige sa informeze clientul despre aceasta indisponibilitate, iar sumele pe care aceasta le-a varsat ca plata vor fi rambursate de catre SC SARTOROM IMPEX SRL in termen de maximum 14 zile lucratoare

2.Livrarea catre Client a produselor achizitionate de la SC SARTOROM IMPEX SRL, este efectuata prin intermediul firmelor de curierat.

3.Valoarea costului de livrare se calculeaza astfel:

In functie de destinatie, greutatea coletului, dimensiunea coletului, metoda de plata solicitata (cu sau fara ramburs), taxe vamale etc.

4.SC SARTOROM IMPEX SRL se oblige sa livreze bunurile catre CLIENT si sa asigure ambalarea corespunzatoare a acestora.

5.Serviciul de livrare presupune tranportul produselor pana la adresa mentionata de client in formularul de comanda. Livrarea produselor se face sub forma de colete.

6.Serviciul de livrare este disponibil atat pe teritoriul Romaniei, cat si international

XI.Garantii

1.SC SARTOROM IMPEX SRL declara pe proprie raspundere ca materiile prime si materialele utilizate nu afecteaza sanatatea consumatorului

2.Termenul de gantie comerciala este de 12 luni de la data emiterii facturii fiscale

3.nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: zgarieturi, crapaturi, indoiri, decupari, insemnari etc.

XII. returnarea produselor

Cientul poate returna produsele achizitionate prin comanda, in urmatoarele situatii:

• Coletele prezinta deteriorari severe

• Produsele au fost livrate gresit

Clientul este obligat sa notifice SC SARTOROM IMPEX SRL cu privire la intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail, fax, sms) in termen de maxim 30 zile calendaristice de la primirea produselor

Clientului care a notificat SC SARTOROM IMPEX SRL ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire au fost returnate sau inmanate catre SC SARTOROM IMPEX SRL (sau unei personae autorizate sau desemnate de catre administratorii societatii sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de 30 de zile de la data la care acesta a comunicat Sartorom Impex decizia sa de retragere din contract. Prin formularul de retur, Clientul notifica SC SARTOROM IMPEX SRL de cerinta de retur, iar SC SARTOROM IMPEX SRL ridica produsele mentionate in formularul de retur si puse la dispozitie de Client in urmatoarele zile lucratoare, nedepasind cele 30 zile legale.

In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 30 zile calendaristice de la inregisrarea cererii de retur.

In cazul inlocuirii produsului cu unul identic, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.

Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitat de catre client, nu se ramburseaza.

In toate cazurile, cheltuielile de returnare/ re-expediere vor fi suportate de catre client

Conditii de returnare – PARTICULARITATI

In cazul in care produsele a caror returnare se solicita, prezinta ambalaje incomplete sau deteriorate, urme de uzura, zgarieturi, crapaturi, indoiri, taieturi etc. nu sunt returnate in aceeasi stare in care au fost livrate catre client, SC SARYOROM IMPEX SRL are dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse produselor de catre reprezentantii nostri.

XII. Reclamatii

Legislatia prevede un termen de 15 zile calendaristie pentru rezolvarea unei reclamatii. Pentru ca produsele comercializate de SC SARTOROM IMPEX SRL sunt fabricate/prelucrate/ambulate in Romania, cumparatorul va fi instiintat si accepta prin prezenta ca termenul de rezolvare a reclamatiei va fi comunicat in scris la primirea reclamatiei de catre Vanzator/Furnizor.

Daca aveti probleme legate de o comanda, care nu par a putea fi rezolvate prin e-mail sau cu peroana cu care discutati, puteti lua legatura pentru o conciliere interna gratuita la adresa de e-mail info@sartorom.ro.

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=RO

 

XIV. Excluderea raspunderii

Raspunderea companiei se angajeaza doar in eventualitatea incalcarii cu intentie sau din neglijenta grava a Termenilor si Conditiilor prezentului regulament. In toate cazurile, raspunderea fata de Client penru orice pierdere ori paguba care se produce in legatura cu o comanda este limitata la pretul total al respectivei comenzi.

In masura in care, din pricina unei erori, pretul unui produs a fost introdus in mod gresit pe site-ul magazinului, Compania nu se oblige sa furnizeze produsele selectate la un pret gresit. In acest caz, Companiei ii revine obligatia de a informa Clientul de indata si in toate cazurile anterior trimiterii e-mailului si/sau SMS-ului de confirmare.

Compania nu raspunde de eventualele pretentii care ar putea decurge ca urmare a informatiilor eronate, inexacte sau incomplete, nereale furnizate de Utilizator.

Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe site-ul care gazduieste magazinul online (incluzand dar fara a se limita la imagini, prezentari) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Companiei, acestea fiind utilizate exclusiv in scop informativ si cu titlu de prezentare.

XV.Protectia datelor cu caracter personal

Prin inregistrarea in cont, Utilizatorul intelege sa puna la dispozitia Operatorului magazinului datele sale personale necesare in vederea utilizarii si finalizarii cu success a procesului de acizitionare a produselor din magazin. Datele personale vor fi utilizate pentru a identifica Utilizatorul, pentru a oferi acces la diferitele produse si servicii disponibile.

Utilizatorul garanteaza ca datele personale furnizate sunt adevarate si exacte si este de acord sa raporteze in timp util orice schimbare, modificare, actualizare a datelor cu caracter personal. Compania se obliga sa respecte confidentialitatea informatiilor furnizate de utilizator.  Se obliga sa nu divulge, furnizeze, comunice aceste informatii unor terte persoane, cu exceptia partenerilor de serviciu ai Companiei, carora transmiterea datelor este necesara in vederea finalizarii procesului de comanda (printre care serviciului postal, serviciului de curierat).

Compania a implementat Regulamentul GDPR astfel cum reiese din Politica de protectie a datelor cu caracter personal pe care o puteti accesa pe link-ul https://www.sartorom.ro/articol/2211

Prin accesarea serviciilor magazinului on-line Utilizatorul isi da consimtamantul expres pentru prelucrarea datelor sale conform Politicii si in scopul executarii Contractului.

Compania se asigura ca si proprii angajati respecta confidentialitatea informatiilor furnizate de Client

XVI. Comunicarea

Utilizatorul declara ca este de acord cu modalitatea de comunicare prin care Compania isi deruleaza operatiunile comerciale, respective telefonic si prin e-mail.

Orice convorbire verbala nu va poduce efecte atata timp cat nu este confirmata intr-o modalitate scrisa.

XVII. Forta majora

Niciuna dintre partile contractului de vanzare-cumparare nu raspunde de neindeplinirea obligatiilor care decurg din prezentul regulament daca neexecutarea este datorata unui caz de forta majora astfel cum acesta este definit in art.1351 alin. (2) Cod Civ. cu obligatia de a notifica cealalta parte in orice modalitate, in cel mult 5 zile de la producerea evenimentului.

XVIII. Litigii

Eventualele litigii intre Companie si Utilizator care decurg din nerespectarea prezentului regulament vor fi rezolvate pe cale amiabila intre parti.

In cazul in care solutionarea eventualelor litigii nu este posibila pe cale amiabila, se va recurge la concursul instantelor de judecata de la sediul Companiei.

XIX. Legea aplicabila

Prezentul regulament este supus legislatiei romane in vigoare

XX. Clauze finale

In cazul in care o prevedere a prezentului regulament este nula, anulabila ori lovita de o alta cauza de ineficacitate, nu va fi afectata validitatea si aplicabilitatea celorlalti termeni si conditii.