Sartorom, partener exclusiv Spinlock în România

Producătorii pot măsura acum, prin metoda RMN (rezonanţă magnetică nucleară), în sub 3 minute, conţinutul de acid oleic şi umiditate din cereale, seminţe oleaginoase şi ulei.

 

Sartorom Impex SRL, singura firmă distribuitoare de aparatură de laborator din România care oferă toate serviciile de etalonare şi verificare metrologică pentru echipamentele livrate (autorizație BRML nr. 035-23, acreditate RENAR nr. SR EN ISO/IEC 17025:2018) și singura companie cu o ofertă completă, care include atât echipamente de testare, cât și servicii postvânzare, devine primul partener al Spinlock în România, totodată partener exclusiv al producătorului argentinian de aparate RMN analitice.

Spinlock, companie de tehnologie cu accent pe furnizarea de soluții analitice pentru diferite industrii, alimentară şi a furajelor, petrochimie, textile etc., dezvoltă și furnizează echipamente de rezonanță magnetică nucleară (RMN) pentru mai multe aplicații de laborator (aparatul Benchtop NMR), dar și pentru măsurarea în timp real pe fluxul de producţie (Inline NMR). Pe lângă echipamentele RMN standard, compania dezvoltă și modele personalizate pentru nevoi specifice ale clienților, având implementate astfel de soluții în peste 20 țări din întreaga lume.

Ca urmare a acestui parteneriat, firmele din România din diverse industrii, care până acum utilizau metoda Soxhlet pentru extracția compușilor oleaginoşi din cereale şi seminţe, vor putea înlocui în procesele lor de fabricare și procesare această tehnică “clasică” de laborator extrem de lentă, laborioasă și consumatoare de resurse, cu echipamentele RMN Spinlock, care le aduc un imens beneficiu de timp şi precizie, rezultatele testelor fiind disponibile în sub 3 minute în loc de mai multe ore.

De asemenea, utilizarea echipamentelor Spinlock comercializate de Sartorom, are multiple beneficii și în ceea ce privește forța de muncă, întrucât elimină munca manuală a unui operator, dar și în ceea ce privește necesitatea aprovizionării continue cu consumabile, tehnologia și echipamentele Spinlock neimplincând utilizarea unor reactivi pentru testare. Astfel, un producător de ulei de floarea soarelui, spre exemplu, are 3 avantaje directe imediate rezultate din înlocuirea Soxhlet cu un echipament Spinlock: va câștiga timp important pe fluxul de producție, putând testa uleiul în doar în cateva minute; va avea nevoie de mai puțin personal în laborator și va face economii prin eliminarea cheltuielilor cu consumabilele.

Echipamentele aduse în România de Sartorom, prin parteneriatul cu Spinlock, se adresează mai multor industrii.

Agricultură și industria alimentară

Tehnologia rezonanţei magnetice nucleare este utilizată pe scară largă pentru controlul calităţii şi asigurarea calităţii (QC/QA) în agricultură şi industria alimentară, pentru seminţe, cereale, ulei vegetal/grăsimi, subproduse, peşte, lactate, ciocolată, maioneză, sosuri, măsline, avocado, etc. Spinlock contribuie la această industrie cu spectrometre de rezonanță magnetică nucleară și relaxometre pentru diferite aplicații, cu inovațiile și invențiile sale unice, pe care le îmbunătățește permament, echipa de cercetare și dezvoltare a companiei din Argentina testând și inovând continuu în acest domeniu. Evaluările nedistructive, rapide și precise furnizate de tehnologia RMN SpinlockTechers sunt indispensabile în sectorul agricol și alimentar modern.

Cea mai populară aplicație pentru această tehnologie este determinarea grăsimii/uleiului și umidității prin tehnologia RMN, conform ISO 10565. Pentru aceasta, Spinlock dezvoltă și oferă linia sa fiabilă și precisă SLK Benchtop, reprezentată de seria SLK 200. Inovațiile unice Spinlock pentru această piață includ:

  1. Măsurarea ACIDULUI OLEIC din semințe/cereale, maioneză, produse lactate, măsline, avocado etc. cu o metodă rapidă (t = 3min) și nedistructivă. În plus, posibilitatea de a măsura o singură sămânță și vrac cu același echipament.
  2. Cuplarea aparatului RMN SLK 200 cu un autosampler SLK AS 30 face ca SLK 200 să fie singurul aparat RMN automatizabil.
  3. Capacitatea unică de a măsura, de asemenea, conținutul de proteine prin RMN, cu același echipament, prin metoda unică de procesare a semnalului SpinlockTechers.

Analiza Spinlock prin aceste echipamente este o tehnică standardizată, conform ISO 10565 (Semințe oleaginoase — Determinarea simultană a conținutului de ulei și apă — Metoda utilizând spectrometria de rezonanță magnetică nucleară pulsată). Analiza RMN a semințelor individuale permite selectarea și reproducerea semințelor cu conținut ridicat de acid oleic, deoarece această tehnică nu distruge proba.

Biocombustili

Pentru bicombustibili, tehnologia RMN a Spinlock oferă o analiză automată a proprietății în vrac a culturilor utilizate în producție, lăsând specimenele intacte. Măsurătorile se efectuează fără expunere directă la eșantion și cu pregătire minimă a eșantionului. Utilizarea TD-RMN pentru biocombustibili include o gamă completă de soluții de aplicare: în cercetare și dezvoltare, în testarea asigurării calității, în controlul continuu al calității în timp real.

Mai multe informații despre noile produse disponibile în România prin Sartorom, găsiți AICI.