Analiza termica simultana STA

PreviousNext
image-brand

Pentru a afla mai multe detalii despre produs, te rugăm să completezi formularul de cerere ofertă.

Cere sfatul unui consultant
+40 21 255 31 32

Descriere

Combină avantajele unei termo-microbalanţe de precizie cu un calorimetru DSC de temperatură înaltă.

Analiza termică simultană (STA) combină DSC-ul (calorimetru cu scanare diferențială) cu metodele de termogravimetrie (TG - termogravimetru) și efectuază măsurătorile de flux de căldură și pierderile de masă sub aceleași  condiții. Cu echipamentul STA se pot efectua analize pe o gamă largă de probe dintre care amintim: mase plastice, cauciuc, rășini, fibre, uleiuri, ceramică, compozite, sticlă, ciment, materiale refractare, metale, combustibil, medicamente, substanțe active, alimente etc.

Din gama echipamentelor STA fac parte: STA F1 Jupiter si STA F3 Jupiter. Analizele se pot efectua pentru un domeniu de temperatură: -150...+2400°C. Unitatea de bază a echipamentelor suportă până la 9 tipuri de cuptoare cu diverse domenii de temperatură. Se pot folosi 2 cuptoare succesiv pe aceeași unitate de bază. Echipamentele pot fi mai departe cuplate cu FTIR, MS sau GC-MS. 

Un aparat nou din gama STA este STA 449 F5 Jupiter® – Simultaneous TGA-DSC, un instrument complex la un preț foarte atractiv. Aparatul STA 449 F5 Jupiter®, etanș la vid, se livrează complet echipat și configurat hardware și software pentru a îndeplini toate cerințele aplicațiilor din domeniile de temperaturi înalte, ca de exemplu materiale ceramice, metale, materiale anorganice, materiale de construcții etc. STA 449 F5 Jupiter® este un aparat cu domeniu și rezoluție de măsurare foarte mari, driftul balanței extrem de redus și un DSC sensibil care permite să performeze în toate aplicațiile pe o plajă largă de temperatură. Combinația unică de de măsurători reale TGA și DSC, precum și TGA de volum mare, permit realizarea de măsurători de la temperatura ambiantă până la 1600°C chiar și pe probe foarte mari și grele. Microbalanța încorporată, top-loading, este singura care compensează efectul arhimedic al aerului.

Caracteristici tehnice ale STA 449 F5 Jupiter®:

  • Domeniul de temperatură: ambiant…1600°C
  • Rata de încălzire: 0.001...50 K/min
  • Capacitate maximă microbalanță: de la 0 până la 35000 mg
  • Rezoluție microbalanță: 0,1 μg
  • Suporți de probă pentru măsurători: TGA-DSC,TGA-DTA
  • Schimbator automat de probă, de până la 20 probe
  • Sistem automat de control al gazelor de lucru (MFC)
  • Sistem integrat de evacuare a gazelor controlat de soft
  • Sistemul poate fi cuplat la un analizor de gaze tip: QMS, GC-MS si/sau FT-IR 

O altă noutate din gama aparatelor STA este STA 2500 Regulus.

Raport calitate/preț excelent

STA 2500 Regulus este un instrument echipat complet pentru analize STA pana la 1600°C, oferit la un preț atractiv.

Construcție inedită a sistemului de cântărire

Convecția naturală a gazului în sistemul de cântărire cu încărcare superioară garantează protecția automată a balanței la condens și contaminări. Balanța diferențială special construită elimină efectul arhimedic și influențele convecției gazului pe un spectru larg de temperatură. Aceasta permite o operare simplă a aparatului fără calibrări multiple ale liniei de bază.

Funcționare în diferite atmosfere de gaze

Pot fi realizate analize în atmosfere inerte sau oxidante diferite, dar și sub vid. Atmosfera poate fi dinamică sau statică. Controlere de debit tip mass-flow (MFC) încorporate sunt comandate prin software și permit schimbări de gaze oricând în timpul testelor.

Ideal pentru analiza gazelor emise

Construcția cu încărcare superioară a STA 2500 Regulus permite cuplarea simplă la sisteme de analiză a gazelor ca spectrometre FT-IR (transformată Fourier în infraroșu), MS (spectrometru de masă) sau GC-MS (gaz-cromatograf spectrometru de masă). În timpul tratamentului termic se pot analiza simultan gazele emanate.