Analizor textură salamuri, carne dulciuri şi alte produse alimentare, Zwick Roell

PreviousNext
image-brand

Pentru a afla mai multe detalii despre produs, te rugăm să completezi formularul de cerere ofertă.

Cere sfatul unui consultant
+40 21 255 31 32

Descriere

De ce și unde se realizează analiza texturii?

Cercetare și dezvoltare a produselor:

  • Dezvoltarea de produse noi sau optimizarea celor existente.
  • Analizarea influențelor ingredientelor și proceselor asupra texturii alimentelor.
  • Evaluarea proprietăților senzoriale și a parametrilor obiectivi pentru a atinge o calitate constantă.

Testarea calității:

  • Asigurarea conformității produselor cu standardele de calitate.
  • Monitorizarea consistenței produselor în timpul producției.
  • Detectarea și prevenirea variațiilor care pot afecta satisfacția consumatorilor.

Unde se aplică analiza texturii?

  • În laboratoarele de cercetare și dezvoltare pentru inovații și optimizarea produselor.
  • În liniile de producție pentru controlul calității în timp real.
  • În testarea comparativă a produselor proprii față de cele ale competitorilor.
  • La furnizorii de materii prime și ambalaje pentru a evalua impactul asupra produsului final.

Echipamente:

Indentoare pentru determinarea durității produselor alimentare

Utilizate în principal pentru teste de penetrare, având scopul de a determina duritatea alimentelor. Testele de acest tip sunt foarte răspândite și pot fi aplicate unei game variate de produse alimentare.

Maşina de încercări Zwicki cu adaptoare şi soft speciale pentru testul texturii poate fi utilizată pentru masurare şi /sau efectuarea urmatoarelor tipuri de teste:

  • Vascozitatea
  • Fermitatea la compresiune şi extruziune
  • Test de penetrare cu bilă
  • Test ciclic de compresiune şi test de penetare
  • Test de forfecare cf Warner-Bratzler
  • Incovoiere în 3 puncte
  • Test de extruziune cu celula OTMS

pe aceste produse:

  • carne şi produse din carne
  • dulciuri
  • snacksuri
  • fructe şi legume, proaspete sau conservate
  • teste pe ambalaje