Friabilimetru - Aparat pentru determinarea părții sticloase și friabile a malțului, Pffeufer

PreviousNext
image-brand

Pentru a afla mai multe detalii despre produs, te rugăm să completezi formularul de cerere ofertă.

Cere sfatul unui consultant
+40 21 255 31 32

Descriere

Aparatul standard internațional pentru evaluarea calității malțului, a determinării friabilității și a hialinei malțului.

 

Friabilimetrul este un instrument pentru determinarea friabilității malțului dupa metodele EBC 4.15, MEBAK 4.1.3.6 și ASBC Malt-12. Pfeuffer GmbH a înființat o rețea de friabilimetre în cooperare cu comitetul de analiză EBC-Analysis Committee pentru determinarea valorii de referință obligatorii.

  • Analiză mecanică simplă
  • Declarație a valorii brasicole bazată pe practică
  • Simplificarea analizei malțului
  • Construcție robustă și solidă
  • Metodă recunoscută internațional (IM)

 

Calibrare

Friabilimetrul trebuie calibrat periodic pentru a asigura obținerea de rezultate corecte. Calibrarea se realizează cu malț standard (livrabil prin Sartorom) și în funcție de rezultat se schimbă setul de rolă presoare. Recomandăm încheierea unui contract de mentenanță și calibrare cu firma Sartorom.

 

Domeniu de utilizare

Pentru fabricarea berii, producătorii au nevoie de malț de înaltă calitate. În practică, valoarea brasicolă a malțului poate fi determinată cu friabilimetrul rapid și ușor. În mălțărie, friabilimetrul permite verificarea calității malțului imediat după uscare. Neregulile din timpul procesului de producție a malțului sunt identificate și corectate. Fabrica de bere poate determina calitatea malțului imediat după recepție și poate apoi regla amestecuri de malț uniforme.

 

Funcționare

O probă de malț (50 g) este separată mecanic în componentele sale dure și sfărâmicioase. Boabele sunt presate pe un tambur de sitare rotativ de o rolă cu o presiune a arcului constantă, timp de 8 minute. Părțile mărunțite cad prin sita din plasă metalică. Boabele sticloase și părțile dure sparte rămân în tambur. Urmează o distincție între boabele de malț sticloase parțiale (sparte) și complete (întregi). Fracțiunile individuale sunt cântărite și calculate procentual. Aceste valori procentuale fac parte din specificațiile pentru malț din fabricile de bere și mălțării.
O sticlozitate a malțului excesivă afectează negativ procesul de brasaj și de filtrare. În procesul de fabricare a berii apar probleme la clarificarea, fermentarea, maturarea și filtrarea mustului, fiind posibile însă și influențe dependente de condițiile de climă și de soiul orzului.

Date tehnice
Produs Tensiune Putere Dimensiuni Greutate Numãr comandã
Friabilimetru 230 V, 50 Hz 50 W 400x265x270 mm 12 kg 1810 0000

 

Accesorii Numãr comandã
Rolã de presare 2810 0080
Rolã de antrenare 2810 0030
Tambur de sitare 2810 0100
Cutie cu malț de referințã, 400 g 4898 0120
Cutie cu malț de referințã EBC oficial La cerere