Membrane filtrante și microfiltrare , CHMLAB Group

PreviousNext
image-brand

Pentru a afla mai multe detalii despre produs, te rugăm să completezi formularul de cerere ofertă.

Cere sfatul unui consultant
+40 21 255 31 32

Descriere


Microfiltrare
Microfiltrarea este un proces de filtrare tehnică cu membrană care îndepărtează contaminanții dintr-un fluid (lichid sau gaz) prin trecerea printr-o membrană microporoasă. Filtrele cu membrană sunt filtre de suprafață cu o structură microporoasă precisă.

Membranele filtrante sunt fabricate dintr-o gamă largă de materiale sintetice, inclusiv acetat de celuloză, celuloză regenerată, esteri amestecați (azotat de celuloză), poliamidă (nailon), policarbonat, polipropilenă, poliviniliden, polietersulfonă și politetrafluoretilenă (Teflon). Datorită diametrului lor mic de pori, filtrele cu membrană tind să aibă un debit mai mic decât filtrele de adâncime și se numesc filtre de suprafață.

Tipuri de membrane filtrante:

Membrane filtrante acetat de celuloză MCA
Membranele acetat de celuloză tip MCA sunt compuse din acetat de celuloză pură. Dimensiunea uniformă a porilor și debitele constante asigură performanțe fiabile. Aceste membrane combină debitele ridicate și stabilitatea termică cu caracteristici de adsorbție foarte scăzute.


MRC Membrane filtrante din celuloză regenerată
Membrane filtrante din celuloză tip MRC sunt fabricate din celuloză regenerată. Aceste filtre cu membrană hidrofilă rezistente la solvenți sunt perfect potrivite pentru îndepărtarea particulelor din solvenți. Folosit adesea pentru solvenți de ultra-curățare și de-gazare și faze mobile pentru HPLC în combinație cu suportul All-glass (referințele noastre FS047300T și FS047300S).

Membrane filtrante de nitrat de celuloză (ester celulozic mixt)
Nitratul de celuloză, de asemenea, numit membrane filtrante mixte celuloză ester, sunt compuse din nitrat de celuloză și un conținut mic de acetat de celuloză. Acestea sunt disponibile în alb, negru sau verde, cu grilaj (3,1 x 3,1 mm) sau simplu și steril sau nesteril. Sunt membrane gata de utilizare care economisesc timp pregătitor.

MPC Membrane filtrante din policarbonat cu ecartament
Membranele din policarbonat MPC sunt fabricate din folie de policarbonat de înaltă calitate folosind tehnologia track-etch. Membrana rezultată este o peliculă subțire, translucidă și microporoasă din policarbonat, cu o suprafață plană netedă. Structura porilor capilari este uniformă și precisă, cu o distribuție îngustă a dimensiunii porilor. Suprafața le face ideale pentru identificarea particulelor prin microscopie sau lentile binoculare. Oferă controlul debitului pentru lichidele care se deplasează prin membrană, capturând 100 % din celulele mai mari decât dimensiunea porilor. Disponibil ca standard în 13 dimensiuni diferite ale porilor și diametre diferite.

Membrane filtrante MNY Polyamide 66 (Nylon)
Membranele din poliamidă 66 de înaltă calitate sunt potrivite pentru filtrarea soluțiilor apoase și a majorității solvenților organici. Membranele sunt potrivite pentru utilizarea cu o gamă largă de preparate biologice. Membranele din nailon sunt hidrofile, eliminând nevoia de agenți de umectare care ar putea fi extrași la filtrarea soluțiilor apoase. Membranele sunt flexibile, durabile și rezistente la rupere și pot fi autoclavate. filtrele cu membrană CHM® MNY Nylon sunt rezistente chimic la majoritatea bazelor, ceea ce le face indicate în special pentru clarificarea și sterilizarea soluțiilor alcaline. Aceste tipuri de membrane sunt compatibile cu majoritatea probelor apoase si cu unii solventi organici, fiind o alternativa buna pentru sterilizarea si clarificarea fazelor mobile pentru HPLC. Aceste membrane au o adsorbție nespecifică ridicată, ceea ce le face foarte utile în tehnicile de ștergere, în principal pentru transferurile și imobilizările acizilor nucleici. Ele nu sunt recomandate pentru sterilizarea soluțiilor celulare, pentru care se recomandă utilizarea membranelor de acetat de celuloză CHM® MCA.

MTF/H PTFE Membrane filtrante hidrofobe
Ele sunt fabricate exclusiv din PTFE hidrofob (politetrafluoretilenă) și, prin urmare, sunt hidrofobe permanent. Spre deosebire de alte tipuri de filtre (hidrofile), acestea nu sunt umezite de umiditatea aerului, permițând trecerea neîngrădită a aerului la presiuni diferențiale scăzute. Filtrele cu membrană CHM® MTF/H au o compatibilitate chimică excelentă; ele sunt, de asemenea, utilizate pentru filtrarea substanțelor chimice agresive și a acizilor, la care alte tipuri de filtre nu sunt rezistente. Datorită caracteristicilor lor hidrofobe, acestea trebuie să fie pre-umedate cu etanol sau metanol înainte de filtrarea mediilor apoase. Principala aplicație a acestui tip de filtru cu membrană este filtrarea aerului/gazului.

MTF/L PTFE Membrane filtrante hidrofile
CHM® MTF/L Filtru cu membrană hidrofilă PTFE permite filtrarea soluțiilor apoase fără umectare anterioară. Acest mediu este un filtru versatil pentru soluţii apoase şi agresive pe bază de solvenţi organici şi este ideal în special pentru utilizarea cu toţi solvenţii HPLC standard.

Membrane PTFE PM2.5 pentru analiza particulelor în aer
Membranele CHM® PM 2.5 sunt fabricate din material PTFE și fiecare membrană este numerotată secvențial cu inel de susținere din polipropilenă rezistent chimic, Aceste membrane PM 2.5 PTFE sunt rezistente chimic cu interferențe chimice scăzute (de exemplu, particule de combustie, compuși organici și metale) care permit efectuarea determinărilor sensibile. Determinarea gravimetrică precisă poate fi permisă datorită masei lor reduse. Calitatea aerului, împreună cu calitatea apei, este unul dintre cei mai importanți parametri pe care trebuie să îi evaluăm în mod constant. Unul dintre punctele cele mai precise și critice ale analizei aerului este analiza particulelor în suspensie sub 2,5 m pentru posibilele efecte dăunătoare pe care le pot avea asupra corpului uman. Datorită dimensiunii lor, aceste particule pot pătrunde în părțile mai adânci ale plămânilor, fiind potențial extrem de periculoase. Numerotarea specifică unității ajută la înregistrarea rezultatelor analizei ulterioare utilizând ICP-MS (spectrometrie de masă plasmatică cuplată) sau XRF (X-ray Fluorescence)

MPV/H membrane filtrante din fluorură hidrofilă de poliviniliden (PVDF)
Filtrele cu membrană CHM® MPV/H sunt fabricate din fluorură de poliviniliden hidrofob. Este tratat printr-un proces validat care are caracteristici hidrofobe. Aceste filtre cu membrană nu sunt sterile și sunt furnizate în dimensiuni de pori 0,2 și 0,45 pm și diametre diferite.


MPV/L Membrane filtrante din fluorură hidrofobă de poliviniliden (PVDF)
Filtrele cu membrană CHM® MPV/L sunt fabricate din fluorură de poliviniliden hidrofil și asigură debite și debit ridicate, extractibile scăzute și compatibilitate chimică largă. Aceste filtre cu membrană nu sunt sterile și sunt furnizate în dimensiuni de pori 0,2 și 0,45 pm și diametre diferite.

Membrane filtrante din polipropilenă MPP
CHM® MPP Filtrele cu membrană din polipropilenă sunt compuse din polipropilenă pură cu evaluări absolute ale dimensiunii porilor. Datorită naturii lor hidrofobe, membranele din polipropilenă sunt cele mai potrivite pentru procesele industriale, cum ar fi filtrarea gazelor, procesele chimice și producția de fotorezistență, precum și pentru aplicații în industria automobilelor. Datorită faptului că polipropilena este un material pur de hidrocarburi, nu există probleme de eliminare legate de conținutul de halogen cu membrană PP în contrast cu alte membrane hidrofobe, cum ar fi PVDF sau PTFE. Acestea sunt furnizate ca standard în dimensiuni de pori de 0,2 și 0,45 mm și în diametre diferite.

Membrane filtrante din polietersulfonă MPE
Această membrană puternică de film microporos este construită dintr-un polimer de polietersulfonă la temperatură înaltă, care este rezistent la acizi și baze. Aceste filtre cu membrană sunt recomandate pentru aplicații biologice cu soluții apoase și pentru filtrarea proteinelor. Acestea sunt concepute pentru a elimina particulele în timpul filtrării generale, iar caracteristicile lor scăzute de legare a proteinelor și a medicamentelor le fac ideale pentru utilizarea în aplicațiile științei vieții. Viteză excelentă de curgere, chiar și cu lichide vâscoase. Acestea sunt furnizate ca standard în dimensiunea porilor 0,2 și 0,45 pm, și în diferite diametre 6.