Reometru rotativ pentru teste de rutină în laborator și în controlul calității Kinexus Lab+

PreviousNext
image-brand

Pentru a afla mai multe detalii despre produs, te rugăm să completezi formularul de cerere ofertă.

Cere sfatul unui consultant
+40 21 255 31 32

Descriere

Reometre modulare pentru toate aplicațiile – Seria Kinexus

Kinexus Lab+ 

Reometru rotativ pentru teste de rutină în laborator și în controlul calității

Aparatul Kinexus Lab+ a fost dezvoltat pentru cerințele din laboratoare de controlul calității, în scopul efectuării de teste reologice robuste și sigure. Simplitatea în utilizare a fost în acest sens unul dintre criteriile prioritare, software-ul de testare rSpace permițând parcurgerea de teste reologice controlate prin Proceduri de Operare Standard (SOP, Standard Operating Procedures) și astfel obținerea de protocoale de măsurare standardizate, care pot fi utilizate în toată întreprinderea.

Reometrul Kinexus lab+ poate fi configurat simplu, pentru efectuarea de încercări reologice de rutină la dispersii și alte fluide complexe, ca și la substanțe solide moi, într-o multitudine de branșe industriale.

  • Toate modurile de lucru reologice – reglare tensiune de apăsare, reglare rată de forfecare sau oscilație reglată direct prin deformație.
  • Software de testare unic rSpace, care oferă o flexibilitate largă a decursului testului – inclusiv funcționalitate de reglare secvențială prin Proceduri de Operare Standard (SOP, Standard Operating Procedures) pentru măsurări robuste și sigure în controlul calității.
  • Detectare inteligentă a geometriei, cu autoconfigurare completă și mesaje date utilizatorului privind starea sistemului, pentru asigurarea de date robuste la toate măsurările.
  • Gamă largă de geometrii de măsurare, optimizate pentru determinarea caracteristicilor reologice ale unor fluide complexe și solide moi, inclusiv dispersii, emulsii, soluții de polimeri sau tenside, paste și geluri.
  • Sistem modular unic cu funcționalitate „Plug-and-Play” pentru toate elementele de control a temperaturii și a condițiilor ambiante– toate conexiunile mecanice, de alimentare electrică, de comunicare și pentru fluide pot fi realizate prin acțiuni simple.
  • Accesorii concepute multifuncțional – de ex. cartușele de plăci cu placa inferioară interschimbabilă reprezintă o soluție economică pentu acoperirea unui spectru larg de aplicații.
  • Opțional plăci de unică folosință pentru materiale cu solidificare rapidă.
  • Funcționalitate excelentă privind deplasarea pe verticală și reglarea deschiderii oferă un acces maxim utilizatorului și flexibilitte pentru o încărcare simplă a probei.
  • Documentare completă cronologică a unui test – din momentul introducerii probei – disponibilă standard într-un fișier de date – căci asigurarea unor date reologice fiabile pentru materiale complexe non-newtoniene începe deja înainte de startul măsurării.
  • Posibilitate de configurare ca reometru de forfecare dinamică pentru teste de rutină și pentru controlul calității unor lianți pentru asfalt.

Aplicații cheie

Alimente și băuturi

Reometrul Kinexus Lab+ este un instrument analitic ideal  pentru industria alimentară și a băuturilor, indiferent dacă este vorba de determinarea texturii (senzației la consumarea) ciocolatei, tensiunii de curgere a unui sos (pentru prevenirea scurgerii neintenționate a acestuia), stabilitatea unei creme, vâscozitatea unui gem sau friabilitatea unui biscuit. Versatilitatea aparatului oferă posibilitatea de a efectua o varietate largă de teste asupra unor numeroase tipuri de alimente și băuturi,  de la solide și paste pănă la gume, geluri și lichide.

Produse farmaceutice

Analiza unei noi formule a emulsiei pentru un unguent, stabilitatea unui medicament oral sau fluiditatea unui produs farmacosmetic – toate aceste aplicații uzuale sunt posibile cu reometrul rotativ Kinexus. Prin teste cu acest aparat se poate asigura stabilitatea unui produs pe un întreg domeniu de temperatură – criteriu relevant de ex. pentru transportul acestuia în cazul unei distribuții globale. Software-ul sistemului Kinexus cuprinde deja o gamă largă de procesuri de testare preprogramate, bazate pe soluții cunoscute, care ghidează utilizatorul pe decursul măsurării, în dependență de aplicația și de proprietatea căutată a probei analizate. În plus, abilitatea de operare conform prevederilor Articolului 21 CFR (Code of Federal Regulations), privitor la Administrarea Alimentelor și Drogurilor, permite controlul accesului diferiților utilizatori în acord cu atribuțiile individuale ale acestora în laborator. 

Lacuri, cerneluri și alte acoperiri

Cunoașterea caracteristicilor reologice ale unei cerneli sau vopsele este vitală pentru obținerea valorilor de performanță dorite pentru acestea. Vâscozitatea, vâscoelasticitatea, tixotropia și tensiunea de curgere internă sunt parametri importanți de analizat în cadrul procesului de generare a unei rețete pentru un asemenea produs. Comportamentul în starea finală în toate condițiile ambiante posibile, pentru o stabilitate îndelungată, trebuie să fie inerent diferit de cel din timpul procesului de aplicare, când produsul trebuie să curgă ușor înainte de depunere pe suprafața suport iar după aceea să devină căt mai repede cât mai stabil. Optimizarea proprietăților reologice permite controlul unor criterii vitale, precum rezoluția de tipărire, efecte de coajă de portocală, formarea de picături aderente și stabilitatea pe termen lung. 

Controlul calității

Aparatul Kinexus este esențial pentru analiză nu numai în cercetare și dezvoltare, ci și în controlul calității. Abilitatea de adaptare și posibilitatea de creare de metode adecvate cerințelor utilizatorului, prin software-ul de testare rSpace, găsesc un teren optim de desfășurare într-un laborator de asigurare a calității. Metodele de testare pot include instrucțiuni specifice, dependente de tipul probei, criterii de admis/respins, analiză automată, memorare și export rezultate măsurate și generare de rapoarte de testare – toate posibile la comanda unei taste.