Reometru rotativ pentru teste de rutină în laborator și în controlul calității Kinexus Lab+, Netzsch
Pentru a afla mai multe detalii despre produs, te rugăm să completezi formularul de cerere ofertă.
Cere sfatul unui consultant
+40 21 255 31 32
Reometre modulare pentru toate aplicațiile – Seria Kinexus
Kinexus Lab+
Reometru rotativ pentru teste de rutină în laborator și în controlul calității
Aparatul Kinexus Lab+ a fost dezvoltat pentru cerințele din laboratoare de controlul calității, în scopul efectuării de teste reologice robuste și sigure. Simplitatea în utilizare a fost în acest sens unul dintre criteriile prioritare, software-ul de testare rSpace permițând parcurgerea de teste reologice controlate prin Proceduri de Operare Standard (SOP, Standard Operating Procedures) și astfel obținerea de protocoale de măsurare standardizate, care pot fi utilizate în toată întreprinderea.
Reometrul Kinexus lab+ poate fi configurat simplu, pentru efectuarea de încercări reologice de rutină la dispersii și alte fluide complexe, ca și la substanțe solide moi, într-o multitudine de branșe industriale.
Aplicații cheie
Alimente și băuturi
Reometrul Kinexus Lab+ este un instrument analitic ideal pentru industria alimentară și a băuturilor, indiferent dacă este vorba de determinarea texturii (senzației la consumarea) ciocolatei, tensiunii de curgere a unui sos (pentru prevenirea scurgerii neintenționate a acestuia), stabilitatea unei creme, vâscozitatea unui gem sau friabilitatea unui biscuit. Versatilitatea aparatului oferă posibilitatea de a efectua o varietate largă de teste asupra unor numeroase tipuri de alimente și băuturi, de la solide și paste pănă la gume, geluri și lichide.
Produse farmaceutice
Analiza unei noi formule a emulsiei pentru un unguent, stabilitatea unui medicament oral sau fluiditatea unui produs farmacosmetic – toate aceste aplicații uzuale sunt posibile cu reometrul rotativ Kinexus. Prin teste cu acest aparat se poate asigura stabilitatea unui produs pe un întreg domeniu de temperatură – criteriu relevant de ex. pentru transportul acestuia în cazul unei distribuții globale. Software-ul sistemului Kinexus cuprinde deja o gamă largă de procesuri de testare preprogramate, bazate pe soluții cunoscute, care ghidează utilizatorul pe decursul măsurării, în dependență de aplicația și de proprietatea căutată a probei analizate. În plus, abilitatea de operare conform prevederilor Articolului 21 CFR (Code of Federal Regulations), privitor la Administrarea Alimentelor și Drogurilor, permite controlul accesului diferiților utilizatori în acord cu atribuțiile individuale ale acestora în laborator.
Lacuri, cerneluri și alte acoperiri
Cunoașterea caracteristicilor reologice ale unei cerneli sau vopsele este vitală pentru obținerea valorilor de performanță dorite pentru acestea. Vâscozitatea, vâscoelasticitatea, tixotropia și tensiunea de curgere internă sunt parametri importanți de analizat în cadrul procesului de generare a unei rețete pentru un asemenea produs. Comportamentul în starea finală în toate condițiile ambiante posibile, pentru o stabilitate îndelungată, trebuie să fie inerent diferit de cel din timpul procesului de aplicare, când produsul trebuie să curgă ușor înainte de depunere pe suprafața suport iar după aceea să devină căt mai repede cât mai stabil. Optimizarea proprietăților reologice permite controlul unor criterii vitale, precum rezoluția de tipărire, efecte de coajă de portocală, formarea de picături aderente și stabilitatea pe termen lung.
Controlul calității
Aparatul Kinexus este esențial pentru analiză nu numai în cercetare și dezvoltare, ci și în controlul calității. Abilitatea de adaptare și posibilitatea de creare de metode adecvate cerințelor utilizatorului, prin software-ul de testare rSpace, găsesc un teren optim de desfășurare într-un laborator de asigurare a calității. Metodele de testare pot include instrucțiuni specifice, dependente de tipul probei, criterii de admis/respins, analiză automată, memorare și export rezultate măsurate și generare de rapoarte de testare – toate posibile la comanda unei taste.