Sistem DSC Premium 204 F1 Phoenix® pentru toate cerințele
Pentru a afla mai multe detalii despre produs, te rugăm să completezi formularul de cerere ofertă.
Cere sfatul unui consultant
+40 21 255 31 32
DSC 204 F1 Phoenix® - Sistem DSC Premium pentru toate cerințele
Sistemul polivalent Premium DSC 204 F1 Phoenix® este extrem de atrăgător prin concepția sa unică: toate modulele funcționale importante sunt integrate în aparat, extinderi cu dotările dorite pot fi montate ulterior oricând la locul de instalare.
Celula de măsurare DSC constă dintr-un bloc cilindric de argint foarte bun conductibil termic, cu un circuit protejat de încălzire pentru o simetrie termică integrală (3D) a incintei probei, cu canale de răcire pentru aer comprimat sau azot lichid și un inel de răcire pentru conectare la Intracooler (inclusiv la răcirea simultană cu azot lichid). Construcția etanșă la gaze și regulatoarele de debit masic integrate pentru gazele de protecție și de inundare permit cuplarea la un spectrometru cu infraroșii transformata Fourier (FTIR) sau un spectrometru masic (MS) pentru analiza gazelor.
Senzori interschimbabil specializați pe sarcinile atribuite:
Senzorul τ (Tau) oferă, prin construcția sa în formă de disc din argint cu termodetectoare înalt sensitive din nichelcrom-constantan o sensibilitate calorimetrică ridicată, cu o constantă a semnalului deosebit de scurtă, de numai 0,6 secunde, ceea ce asigură a bună separare a unor efecte termice foarte apropiate între ele.
Senzorul µ (Miu) se remarcă prin sensibili-tatea sa calorimetrică extrem de ridicată, nerealizată până acum de nici un alt sistem DSC. El este adecvat excelent pentru de ex. aplicații farmaceutice cu mase ale probelor foarte reduse.
Date tehnice
(Dreptul la modificări este rezervat)
Software
Die DSC 204 F1 Phoenix® funcționează cu software-ul Proteus® sub sisteme de operare Windows® 7, 8.1 sau 10. Acest software include toate funcțiile necesare, pe de o parte, pentru efectuarea măsurărilor, iar pe de altă parte și independent de aceasta, pentru evaluarea datelor măsurate. Prin combinația între ghidarea simplă prin meniu și rutine automatizate, a fost creată o suprafață de comandă ușor de manevrat, care permite și efectuarea de analize complexe. Software-ul Proteus® este livrat cu o licență pentru un aparat, putând fi instalat și pe alte calculatoare, în scopuri analitice
Caracteristici DSC:
Următoarele software sunt adecvate pentru aceste sistem:
Proteus® Software, Advanced Software
Accesorii
Aparatul DSC 204 F1 Phoenix® poate fi dotat cu diferite sisteme de răcire. Prin cele pentru azot lichid LN2 și GN2 poate fi acoperit întregul domeniu de temperaturi între -180°C și 700°C. O variantă a sistemului de răcire cu azot lichid permite și umplerea rezervorului de mediu de răcire fără demontarea sistemului de alimentare. Alternativ este disponibil sistemul de răcire performant Intracooler, care funcționează economic în circuit închis în domeniul 600° ... -85 °C. Pentru teste peste temperatura camerei este adecvată și o instalație de răcire cu aer comprimat de la un compresor sau de la o rețea/sursă centrală din laborator.
O gamă largă de creuzete (din aluminiu, platină, oțel inox pentru teste sub presiune, etc.) este disponibilă, adecvată pentru aproape orice aplicații și materiale de testat.
Pentru presa de închidere (pentru creuzet) sunt disponibile seturi de sigilare interschimbabile pentru toate creuzetele din aluminiu sudabile la rece, ca și pentru creuzete din oțel inox pentru presiuni de până la 20 bari (foto).
Cutia 3in1 Box este livrată exclusiv cu creuzetele NETZSCH Concavus®. Ea servește nu numai ca protecție extinsă în timpul transportului și depozitării, ci permite și o preluare simplă a creuzetelor și este un sistem excelent de arhivare a acestora după efectuarea măsurărilor.
Alimentatorul automat cu probe (ASC) este conceput pentru măsurări repetate, de rutină. El face posibilă o funcționare zi și noapte a sistemului, eliberând timpul operatorului pentru alte activități și facând posibilă o optimizare a utilizării sistemului DSC 204 F1 Phoenix® (de ex. calibrare automată la sfârșit de săptămână).
Sistemul DSC cu alimentatorul automat cu probe poate măsura până la 192 de creuzete, distribuite uniform în două încărcătoare detașabile. Pot fi procesate tipuri diferite de creuzete, cu diametrul de până la 8 mm și o înălțime de max. 8 mm. Un braț de apucare cu 4 ace preia diferitele creuzete cu presiunea adecvată pentru fiecare. Pentru calibrare și corectare mai este disponibilă suplimentar o linie fixă cu 12 poziții pentru astfel de creuzete. Identificarea creuzetelor (în brațul de apucare) are loc „în aer“. O bază de date pentru creuzete și capace este conectată la alimentatorul automat cu probe ASC. Încărcătoarele cu probe au carcase de acoperire cu deschidere și închidere automată. După închiderea carcasei, spațiul de deasupra creuzetului cu proba este inundat cu gaz, prin canale de clătire integrata în aceasta. Debitul de gaz este adaptat automat. În acest scop este disponibil un racord de intrare gaz suplimentar, destinat exclusiv utilizării cu alimentatorul automat cu probe ASC. Acesta este dotat cu o funcție de ridicare a capacului, care descoperă probele înainte de dispunerea acestora în celula de măsurare DSC. Opțional este disponibil și un dispozitiv de perforare a capacelor cu puțin timp înainte de măsurare. Sistemul DSC dispune și de un recipient colector pentru capace și creuzete de unică folosință. Există posibilitatea de arhivare a încărcătoarelor cu microplăci (depozitare probe). Pentru identificare, încărcătoarele sunt prevăzute cu un număr de serie și un cod 2-D. Funcția de identificare a încărcătoarelor este legată logic la baza de date pentru creuzete și capace.
Pentru analiza întăririi sub radiație UV a unor sisteme de rășini optoactive, adezivi, lacuri, alte acoperiri sau mase dentare, sistemul DSC 204 F1 Phoenix® poate fi extins cu o funcție Photo-DSC. Ca sursă de radiație servesc lămpi UV uzuale din comerț, de la diferiți producători.
Pentru adezivi se recomandă lampa cu mercur de înaltă presiune DELOLUX04 (315-500 nm), care poate fi controlată direct prin meniul software-ului Proteus®.
În special pentru lacuri și cerneluri este ideală extinderea DSC cu opțiunea OmniCure® S2000. Prin integrare în software-ul Proteus®, toți parametrii de măsurare (de ex. timpul de expunere și intensitatea) pot fi programați și controlați dependent de segmente de testare. Intensitatea luminoasă ca lămpii cu mercur de înaltă presiune poate fi calibrată cu radiometrul R2000.
Aplicatii
https://www.netzsch-thermal-analysis.com/en/materials-applications/polymers/
https://www.netzsch-thermal-analysis.com/en/materials-applications/pharma/