SARTOROM împreună cu partenerul YUCEBAS, a organizat seminarul "Soluții complete pentru analiza făinii" cu demonstrații practice folosind următoarele echipamente:
- Rheograph – determină caracteristicile făinii, mai exact comportamentul făinii sub acțiunea forțelor aplicate asupra ei. Alveograful determină valori precum: rezistența aluatului la presiunea de inflație (P), alungirea (L) și energia (W). În scurt timp se pot obține caracteristicile calității aluatului.
- Glutomatic – Spălător de gluten pentru determinarea cantității de gluten umed în făină
- Analizor amidon deteriorat – utilizat pentru controlul calității făinii și reglajul valțurilor în moară, precum și pentru optimizarea aluatului în fabricile de panificație
- Aparat determinare indice de cădere – Falling Number
În cadrul seminarului am desfășurat sesiuni de vizionare a laboratoarelor și echipamentelor, probe practice prin efectuarea de teste/analize pe aparatele prezentate în prima parte a seminarului Rheograph, Glutomatic, Analizor amidon deteriorate, Falling Number
https://www.sartorom.ro/search?brands=6
