Analizorul de amidon deteriorat Y41 este utilizat pentru controlul calității făinii și reglajul valțurilor în moară, precum și pentru optimizarea aluatului în fabricile de panificație. Analizorul de amidon deteriorat se bazează pe metoda ampermetrică pentru măsurarea gradului de deteriorare a amidonului în probe de făină. Instrumentul măsoară cantitatea de iod absorbită de granulele de amidon într-o suspensie de făină. Testul se efectuează cu 1 g de probă de faină și durează aproximativ 7 min. Rezultatul testului este exprimat în procente (%) absorbție de iod. Cu cât se absoarbe mai mult iod, cu atât amidonul este mai deteriorat.
Avantaje:
- Ușor de operat
- Analiza rapidă (în mai puțin de 10 minute)
- Rezultate fiabile
- Test complet automat
- Metoda amperometrică
- Fără adăugiri de enzime
- Control direct de pe ecranul LCD tactil
- Ocupă puțin spațiu
Principalele aplicații ale măsurării amidonului deteriorat sunt:
- Controlul calității făinii
- Controlul reglajului valțurilor morii
- Îmbunătățirea randamentului aluatului prin ajustarea capacității de absorbție a apei
- Ajustarea gradului de aderență a aluatului
- Optimizarea calității produsului final privitor la parametrii volum, culoare și termen de valabilitate
Specificații tehnice:
Dimensiuni: 350 mm x 400 mm x 280 mm
Energie: 220 V c.a., 50 - 60 Hz
Greutate netă: 12 Kg