Masini dinamice de testarea materialelor

PreviousNext
image-brand

Pentru a afla mai multe detalii despre produs, te rugăm să completezi formularul de cerere ofertă.

Cere sfatul unui consultant
+40 21 255 31 32

Descriere

Zwick poate furniza o varietate de masini de testare pentru determinarea durabilitate componentelor sau produselor finite. Acestea variaza de la simple mecanisme de testare si pana la masini de incercari servo-hidraulice pentru teste la oboseala multi-axiale disponibil in domeniul de forta de la 5 pana la 2500 kN. Zwick furnizeaza echipamente Vibrophore pentru determinarea rezistentei la oboseala. Rezistenta la oboseala poate fi determinata pentru limitele de tractiune si compresiune ale elementului testat, dar la fel de bine si pentru limita de torsiune.

 • Masini de testare Servohidraulice

  • Seria HA: 50 la 500 kN (Seria HA este una clasica de masini de testare servo-hidraulice cu actuatorul montat in batiu. Aceste masini se potrivesc cu precadere la determinarea proprietatilor unui material sub incarcare ciclica (incercare la oboseala) ex: mecanica ruperii, LCF (Low Cycle Fatigue). Incercarile generale la oboseala sunt descrise in DIN 50100. ASTM E466, de exemplu, descrie incercarile la oboseala pe metale, in timp ce EN 15630 exemplifica incercarile pe otel beton. Masinile de testare HA sunt disponibile in mai multe variante avand sarcinile de incercare cuprinse intre 50 si 500 kN).
  • Seria HB: 50 la 2500 kN (Masinile de incercare servo-hidraulice HB au actuatorul montat in traversa superioara. Acest aspect le face foarte versatile in utilizare, in special in combinatie cu platforma cu canale T, care permite teste de incovoiere si testarea componentelor in plus fata de incercarile standard la oboseala. Disponibile in diferite versiuni cu sarcini de incarcare cuprinse intre 50 si 2500 kN).
  • Seria HC: 10 la 25 kN (Masinile de testare compacte din gama HC ocupa un spatiu restrans. Avand actuatorul montat in partea de sus si platforma cu canale T, testele de indoire si cele pe componente pot fi realizate aditional fata de testele standard).
  • Masini de incercari de mare viteza HTM de la 25 la 160 kN (Printre alti factori, comportamentul la rupere al multor materiale depinde de rata de incarcare. Calculul numeric de siguranta necesita date relevante si ecuatii constitutive. Masinile de testare servo-hidraulice de mare viteza HTM permit ca valorile caracteristice vitezei de deformare sa fie determinate intr-un interval larg de viteze. Disponibile in diferite versiuni cu sarcini de incercare de 25, 50, 80 sau 160 kN).
 • Vibrophore pentru determinarea durabilitatii

Vibrophorii sunt utilizati pentru determinarea durabilitatii materialului si a componentelor cu privire la durata de viata si limita la oboseala, de exemplu, prin testarea la oboseala a DIN 50100 (curba SN) sub tractiune, comprimare, incarcari pulsatorii si alternative. Aplicatiile clasice sunt teste de mecanica ruperii pe probe CT si SEB, probe pre-fisurate, teste de durabilitate si oboseala pe componente (de exemplu suruburi / buloane arcuri), precum si productia si controlul calitatii componentelor expuse la sarcini dinamice in timpul vietii lor profesionale.

5 modele de Vibrophori sunt disponibile, cu diferite sarcini de incarcare:

 • 5, 10 kN
 • 20, 30 kN

 • 50, 100, 150, 200, 250 kN

 • 300, 400 kN

 • 500, 550 kN

 • 1000 kN.