Reometru de cercetare pentru caracterizarea unor fluide complexe Kinexus Pro+

PreviousNext
image-brand

Pentru a afla mai multe detalii despre produs, te rugăm să completezi formularul de cerere ofertă.

Cere sfatul unui consultant
+40 21 255 31 32

Descriere

Reometre modulare pentru toate aplicațiile – Seria Kinexus

Kinexus Pro+ 

Reometru de cercetare pentru caracterizarea unor fluide complexe

Aparatul Kinexus Pro+ este conceput pentru determinarea proprietăților reologice ale unor dispersii și altor fluide complexe, precum și a unor solide, oferind funcții unice de măsurare dublă pentru teste de forfecare și teste cu sarcină verticală. Reometrul modular Kinexus, cu funcționalitatea sa reală Plug-and-Play pentru toate sistemele de măsurare și unitățile de comandă auxiliare, permite suplimentar teste reologice de cercetare cu ajutorul Procedurilor de Operare Standard (SOP, Standard Operating Procedures).

Reometrul Kinexus pro+ este dotat cu inovații tehnologice care permit o flexibilitate optimă în utilizarea funcțiilor de testare reologice și a protocoalelor de măsurare aferente – atât pentru încercări de forfecare cât și pentru încercări cu sarcină verticală.

 • Toate modurile de lucru reologice – reglare tensiune de apăsare, reglare rată de forfecare sau oscilație reglată direct prin deformație cu o amplitudine de întindere predefinită pentru analiza exactă a istoriei de deformare a unei probe.
 • Funcții excepționale de deplasare verticală și de reglare a distanței sub utilizarea unui sistem de forțe normal, cu un comportament de răspuns excelent și o înaltă sensibilitate, pentru perfomanțe ridicate.
 • Software de testare unic rSpace, care oferă o flexibilitate largă a decursului testului – de la funcționalitatea de reglare secvențială prin Proceduri de Operare Standard (SOP, Standard Operating Procedures) și până la teste complexe complet liber configurabile pentru funcții de cercetare noi sau extinse.
 • Gamă largă de geometrii de măsurare, optimizate pentru determinarea caracteristicilor reologice ale unor fluide complexe și solide moi, inclusiv dispersii, emulsii, soluții de polimeri sau tenside, paste și geluri.
 • Detectare inteligentă a geometriei, cu autoconfigurare completă și mesaje transmise utilizatorului privind starea sistemului, pentru asigurarea de date robuste la toate măsurările.
 • Documentare completă cronologică a unui test – din momentul introducerii probei – disponibilă standard într-un fișier de date – căci asigurarea unor date reologice fiabile pentru materiale complexe non-newtoniene începe deja înainte de startul măsurării.
 • Sistem modular unic cu funcționalitate „Plug-and-Play” pentru toate elementele de control a temperaturii și a condițiilor ambiante– toate conexiunile mecanice, de alimentare electrică, de comunicare și pentru fluide pot fi realizate prin acțiuni simple.
 • Accesorii concepute multifuncțional – de ex. cartușele de plăci cu placa inferioară interschimbabilă reprezintă o soluție economică pentu acoperirea unui spectru larg de aplicații

Date tehnice:

 • Măsurare:
  Vâscozitate
  Reologie și vâscoelasticitate
 • Domeniu de moment mecanic:
  1,0 nNm … 225 mNm
 • Domeniu de temperatură:
  -40° ... 350°C
 • Tehnologie:
  Reometrie - rotativă