Farinograf automat - Determinarea proprietăților reologice ale făinii
Echipamentul de testare a făinii cu sistem automat de dozare a apei este conceput pentru măsurarea unei largi varietăți de date privind caracteristicile făinii de frământare și fabricare a pâinii. În timpul procesului de frământare, rezistență aluatului la brațele de mixare depinde de calitatea făinii. Echipamentul indică proprietățile făinii pe perioada frământării aluatului. Aparatul este dotat cu un calculator industrial și software dedicat și poate fi operat direct prin intermediul unui ecran tactil. Toate proprietățile aluatului sunt măsurate, calculate și înregistrate în PC. Rezultatele pot fi ușor vizualizate pe ecran.
Echipamentul de testare a făinii poate determina următorii parametrii:
- Capacitate de absorbţie a apei (%)
- Timp de formare a aluatului (min)
- Stabilitatea aluatului (min)
- Gradul de înmuiere (la 10, 12, 20 de minute)
- Coeficient de calitate pentru făina (FQC)
Caracteristici tehnice:
Dimensiune (înălţime x lungime x lăţime): 430 x 650 x 610 mm
Alimentare electrică: 220 V / Frecvenţa: 50-60 Hz
Greutate netă: 126 Kg
Viteză mixare: 0 - 200 min-1
Capacitate mixer: Standard: 300 g / Opțional: 50 g