Autoclave (sterilizatoare) TERRA Food-Tech® pentru conserve (pentru alimente conservate) – Raypa

PreviousNext
image-brand

Pentru a afla mai multe detalii despre produs, te rugăm să completezi formularul de cerere ofertă.

Cere sfatul unui consultant
+40 21 255 31 32

Descriere

Autoclavele TERRA Food-Tech® sunt destinate gătitului, sterilizării și pasteurizării alimentelor conservate folosind un senzor de temperatură plasat într-un esantion de produs. Aceasta conduce la un control perfect al procesului, păstrând în același timp valorile organoleptice tinta și minimizând posibilele modificări ale caracteristicilor nutriționale ale produsului conservat.

Aplicatii ale autoclavelor TERRA Food-Tech® de la Raypa:

  • Sterilizarea sau pasteurizarea produselor finite;
  • Sterilizarea unui lot pilot;
  • In industria alimentara;

In laboratoare de cercetare si dezvoltare.

Caracteristici principale ale autoclavelor TERRA Food-Tech® pentru conserve:

  • Programarea valorilor F0 - P0 -  Echipamentul permite editarea valorilor F0 - P0 în funcție de nevoile fiecărui produs. Aceasta duce la o sterilizare sau o pasteurizare adecvată, evitând o căldură excesivă care poate duce la o degradare a calității senzoriale a alimentelor și la pierderea valorii nutritive.

Valorile F0 - P0 - Sterilizarea și pasteurizarea sunt procese standardizate pentru conservarea alimentelor prin distrugerea totală sau parțială a microorganismelor.

Distrugerea microorganismelor depinde de combinația a doi factori, temperatura aplicată și durata tratamentului. Acest raport temperatură / timp este cunoscut ca F0 pentru sterilizare și P0 pentru pasteurizare.

  • Programarea valorii de contrapresiune - Seria TERRA Food-Tech® are contrapresiune programabilă ca o caracteristică standard pentru realizarea unui ciclu rapid de sterilizare, evitând diferențele de presiune ridicată între autoclav și presiunea termică din recipiente care pot duce lao ruptură sau deformare a recipientelor.
  • Precizie de gestionare a procesului de sterilizare - Autoclavul poate controla procesul de sterilizare prin programarea timpului de sterilizare și a temperaturii sau prin utilizarea fie a valorii F0 - P0, fie a temperaturii maxime.
  • Monitorizare continua a procesului de sterilizare - Toți parametrii de sterilizare sunt monitorizați continuu pentru a asigura funcționarea corectă a echipamentului. Dacă parametrii așteptați nu sunt îndepliniti, programul este întrerupt și generează un mesaj de avertizare pentru a corecta problema detectată.
  • Racire rapida - Odată ce ciclul de sterilizare este complet, ciclul de răcire rapidă începe datorită sistemului de tip duș, care scade temperatura materialelor din interiorul camerei.
  • Siguranta pe primul loc - Sterilizatoarele TERRA Food-Tech® au măsuri excelente pentru a asigura siguranța utilizatorilor:

• Protecție împotriva suprapresiunii în cameră.

• Termostat de siguranță.

• Detectarea ușilor deschise.

• Detectarea pozitivă a presiunii în camera de sterilizare.

Beneficiile utilizarii autoclavelor TERRA Food-Tech® pentru conserve:

  • Eliminare rapida a bacteriilor si sporilor;
  • Productivitate ridicată pentru producătorii mici de conserve de produse alimentare;
  • Răcire rapidă pentru a evita deteriorarea produsului conservat;
  • Respectă caracteristicile organoleptice și nutriționale ale produsului;
  • Caracteristici de siguranță remarcabile;
  • Previne stargerea sau deteriorarea conservelor (borcanelor);
  • Permite gătitul produsului ambalat;
  • Optimizarea duratei de timp a ciclului (control direct asupra valorii F0 - P0);
  • Inclus:Sondă (senzor) de temperatură si Set de foraj/gaurire pentru capace;
  • Usor de folosit, cu afisaj color touch screen.

Modele de autoclave TERRA Food-Tech® pentru conserve de produse alimentare:

Model

Tip incarcare

Capacitate (L)

CFS-28V

Vertical

28

CFS-50V

Vertical

50

CFS-75V

Vertical

75

CFS-110V

Vertical

110

CFS-150V

Vertical

150

CFS-21H

Orizontal

21

CFS-50H

Orizontal

50

CFS-75H

Orizontal

75